В предизборната кампания ще наблюдаваме изчистване на тинестата мръсотия в българската

...
В предизборната кампания ще наблюдаваме изчистване на тинестата мръсотия в българската
Коментари Харесай

Катя Михайлова: Ще има доста отпадък на политическото бунище

" В предизборната кампания ще следим изчистване на тинестата нечистотия в българската политика и общество . След края ѝ ще имаме много политически боклук на политическото сметище.  Надявам се това да бъда поредност от пречистващи акции.  Взаимно се упрекват, че са корумпирани, че са мафия - би трябвало това да свърши ".

Коментара направи пред БНР социологът Катя Михайлова, учител в УНСС.

Тя прикани жителите да спрат да търсят избавител на всеки следващи избори:

" Спасител няма да пристигна и на тези избори. Стефан Янев не е българският избавител. Неговата партия " Български напредък " наподобява на коалиция на политическите парчета. Няма ли най-сетне да се появи една партия на българските интелектуалци, на високия културен капитал. Когато се появи тази партия, тогава ще можем да погледнем по-смело напред ".

В коментар на предлагането на Слави Трифонов за референдум за президентска република тя уточни, че Има Такъв Народ постоянно са започвали акциите си преди избори с някаква справедлива опция:

" Не референдумът притегля вниманието, то се притегля от концепцията за президентска република. Няма единствено да приказваме за " Газпром ", тежката зима, енергийната взаимозависимост, Русия против България и България против Русия. Нека малко да помислим за себе си. Как? Като помислим да остане ли България парламентарна република, или да стане президентска. Колко в точния момент Слави Трифонов вкарва в публичното мислене тъкмо тази тематика! ", сподели тя.

Според Катя Михайлова в акцията за предварителните избори политиците не желаят да приказват за газ, тъй като това е сложна тематика " с извънредно мъчно решение ":

" Самите те ще се трудят да ни намерят тематики, с цел да отвлекат интереса на жителите от енергийните тематики - газ, енергийни зависимости, с цел да се махнем от доста сложната и тежка зима, която следва. Ще стартираме да си приказваме за обучение . Това е красива тематика, която ни притегля всички, а и следва 15 септември. По тематиката обучение можем много мисли да разсеем и да се махнем от тематиката за " Газпром ". 

Социологът предвижда изтриване на алените линии, които до момента чертаеха между тях политическите партии :

" Вече всички ще стартират да приказват едни за други, ще заличават алените линии. По този метод те схващат съдружната политическа просвета, а в нея не се има поради да се избегнат идеологическите ограничавания. Коалиционната просвета съставлява това да знаеш кой си и да искаш да станеш сътрудник с някого въз основа на своята характерност. А не потъпквайки личните червени линии на своите ограничавания ".

По думите ѝ няма вероятни разновидности за съдружно ръководство при политическите партии, които се чака да влязат в идващия парламент. 

" Чертаят се технократични обединения. Някъде в чужбина се чертаят и такива разновидности ", разяснява още Михайлова и добави, че подобен вид коалиция е по-възможна.

Интервюто на Даниела Големинова с Катя Михайлова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
По обявата работи: Наталия Кръстева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР